2017s beste elektriske biler

Moderne teknologi har gjort det mulig å utvikle både hybrid- og fullt elektriske biler, og noe som for kun noen få år siden var uvanlig på veiene kan nå sees over alt. Folk er mer interessert i å kjøre grønt, og velger nå gjerne en elektrisk bil når de er på utkikk etter et nytt fremkomstmiddel. Og en økt interesse fra forbrukere resulterer selvfølgelig i mer produksjon av denne typen biler. I dag har så og si alle de kjente bilmerkene, fra Toyota til Porsche, en hybrid variant å tilby. Men hvilke er best?

Tesla Model 3

Det er ikke mulig å snakke om elektriske biler uten å nevne Tesla. På noen få år har Tesla blitt én folkefavoritt, og spesielt blant mange nordmenn. Den nyeste modellen, Model 3, er laget for å være den beste av de beste. Med et økt fokus på sikkerhet, i tillegg til å være deres rimeligste bil til nå, er dette en bil som kommer til å bli meget ettertraktet. Denne bilen er perfekt som familiebil, men om du ønsker mer fart og spenning kan Tesla Model S hatchback være ett bra alternativ.

BMW i8 coupe

Med ett sportslig design og innovative løsninger, er denne BMW kupéen definisjonen på en hybrid sportsbil. Hvis du er ute etter en superbil, er dette bilen for deg. Med en 1,5 liter bensinmotor, kombinert med en 129bhp elektrisk motor, går bilen fra 0-100 på fire sekunder. Dette er fremtidens bil – tilgjengelig nå.

Honda NSX coupe

Selv om denne bilen kanskje ikke er innenfor alle sitt budsjett, med én prislapp på nærmere 1,5 millioner kroner, er dette virkelig en bil å sikte etter. Denne bilen er kategorisert som hverdagens superbil, som betyr at den er like godt egnet for hverdagslige ærend som raske kjøreturer. Bensin-strøm hybrid motoren har 565 hestekrefter og går fra 0-100 på tre sekunder. Hvis du er ute etter én hybridbil med både bensin og strøm, som passer for både hverdag og spenning, er dette et godt alternativ (om du har budsjettet til det).

Mercedes C-Class saloon

Hvis du ønsker en klassisk sportsbil, men ikke har ett budsjett i millionklassen, kan dette være bilen for deg. Hvem drømmer vel ikke om sin egen Mercedes i garasjen? Denne hybridbilen har, kombinert med sin to liter turbo bensinmotor og elektriske motor, 275 hestekrefter, noe som betyr at bilen vil gå fra 0-100 på rundt seks sekunder.

Denne listen viser selvfølgelig bare ett lite utvalg av alle de spennende bilene som har blitt lansert i år. I tillegg venter vi selvfølgelig i spenning på nye lanseringer som vil komme senere i året og neste år. Én ting vi kan være enige om er at teknologien fortsetter å utvikle seg, og det er nå absolutt ikke slik at én elektronisk motor gjør en sportsbil noe mindre eksklusiv og spennende. Utvalget er absolutt der, så det gjelder bare å finne sin favoritt.