Beste sportsbiler 2017

Det er alltid spennende å følge med på de nyeste bilene som lanseres, og da spesielt de mer eksklusive sportsbilene. Her er noen av våre favoritter av 2017s beste sportsbiler:

BMW M2
For å få denne rampete utgaven av BMWs 2-serie kupé har tyskerne virkelig måttet oppgradere. Det er flere deler som kommer rett fra storebror M3, inkludert både bremsene og 19-tommer felgene. For å fortjene M logoen må også motoren levere, og med 367 hester kan man definitivt si at det ikke er noe problem. Legger man i tillegg til bakhjulsdrift så er M2’en utrolig morsom og tøff å kjøre.

Mazda MX-5
Én utrolig populær bil har endelig kommet i neste generasjon. Denne fjerde generasjonen, ved navn MX-5, forventes det mye av. Kan den levere? Klarer de å holde nivået oppe etter 25 år i produksjon? For alle de som ikke har råd til én Porsche eller Jaguar er denne lille Mazdaen perfekt. Med årets utgave har Mazda valgt å gå tilbake til lettvektsidealet bilen opprinnelig ble bygget på. Bilen er hele 100 kilo lettere, interiøret er oppdatert og moderne, og designet er i tråd med Mazdas nye designmotto: Kodo – «bevegelsens sjel».

Mercedes-AMG C63 Coupe
Mercedes’ 4 liters twin motor, og spesielt AMG-delen av bilen, simpelthen trekker foten din ned mot gulvet i bilen. Bilen er skarp i svingene og ligger godt på veien. Alt i bilen holder meget høy standard og følelsen du få når du setter klampen i bånn vil gi deg gåsehud.

Jaguar F-Type
Dette må være noe av det peneste som har rullet ut av en engelsk fabrikk på mange år. Du får F-Type både som kabriolet og som kupé, med flere motorstørrelser. Standard er 3 liter med 340 Hk. SVR versjonen gir deg massevis av tilleggs-krefter, i form av 568 Hk – hvis du har råd til det ikke fullt så pene prishoppet.

Fiat 124 Spider
Italienerne kan takke Mazda for at Fiat nå er tilbake i klassen liten sportsbil. Fiat har bygget 124 Spider på samme modell som Mazda MX-5, men har sin egen 1,4 l turbomotor og også gjort flere endringer i designet for å skape sin egen bil.

Porsche 911 Carrera S
Carrera S er den kraftigste Porschen som er tilgjengelig med manuelt gir, noe som gjør at den appellerer ekstra mye til entusiastene. 3-liters motoren gir 414 Hk, 500 Nm og 0-100 på under 4 sekunder. I tillegg er bilen rikt utstyrt og innsiden føles veldig romslig. Dette er en ypperlig allrounder.

Nissan GT-R
Nissans supersportsbil blir kalt ikke Godzilla for ingenting. På banen er den virkelig et monster, og med bedre tider enn biler som BMW M3, Audi R8, Corvette C6 Z06 og Porsche 911 GT3 fortjener den virkelig navnet sitt. 2017 versjonen gjør ikke skam på serien selv om det er mer snakk om forbedringer enn revolusjonerende nyheter. Mange av de virkelig røffe kantene er slipt bort og bilen har blitt litt mer behagelig å kjøre lengre turer med.

Porsche 718 Cayman 2.0
Vi vet hva du tenker: En Porsche til under 1 million må være en fattigmanns Porsche. Halv pris må vel også bety halvparten så bra? Men, nei da. Denne bilen overrasker på flere områder og er vel så god å kjøre som sine større og langt mer kjente brødre.