Hvorfor vi liker å samle på antikke biler

Det er mange grunner til å samle på antikviteter. Noen gjør det ut av interesse og noen fordi det er lukrativt. Det er blitt litt «inn» med antikviteter og det samme gjelder med antikke biler.

Hvorfor samle på biler?

Det er mange grunner til at man kan samle på biler, og spesielt antikke biler. Det er noen som gjør det fordi de synes det er interessant, noen liker gleden av å jobbe med og restaurere de, og noen gjør det fordi de synes det er ett statussymbol – for flere av disse bilene er jo ikke akkurat billige. Ta for eksempel Bugatti Type 57SC Atlantics som er én veldig sjelden bil som det kun er to igjen av. Den er designet av Bugatti sin egen sønn Jean, og er i dag verdt rundt 40 millioner dollar.

Det kan også være fordi man får ett adrenalinkick. Det å jakte på en spesiell utgave eller modell er noe som kan ta tid, og ressurser, akkurat som en jeger som jakter på sitt bytte. I noen tilfeller er det ikke mer enn ett eller to eksemplarer igjen, og det er ikke sikkert alle eksemplarer som er igjen av dette bilen er pene eller noe man ønsker til sin samling. Det er derfor man må være tålmodig og smart, og adrenalinet man da får når man setter kloa i sitt bytte er noe utenom det vanlige!

Det lar også eieren eller restauratøren få ett innblikk i en annen tid, enten en tid der ting var enklere eller kanskje vanskeligere. Det ligger enormt mye historie bak én antikk bil, det ligger i designet, motoren og i antall eksemplarer som er igjen. Dette er historie i sin beste form – det er elegant historie.

Hvordan starter man sin antikke bil samling?

Det er kanskje slik at du har tenkt på å begynne å samle på antikke biler, men du vet ikke helt hvordan du skal begynne? Det er jo ikke slik at man bare går ut og kjøper noen biler og så har man en samling. Det er jo ikke en pussegummi samling vi snakker om her, men ekte, store biler! Det aller første man burde tenke på som én begynnende samler, er det følgende:

1. Først og fremst, finn ut hvor du skal oppbevare bilene. Dette er fantastiske, historiske antikviteter som må lagres deretter.
2. Møt andre likesinnede. Dette kan hjelpe deg med å få tips om hvor og hva du burde kjøpe. Kanskje dere til og med kan bytte biler?
3. Finn ut hva du er ute etter. Er du ute etter en viss epoke, en viss type bil, spesielle farger eller andre kjennemerker? Dette er noe du burde finne ut av før du gjør ditt første kjøp, slik at du starter din samling på best mulig måte.